lunes, 25 de enero de 2016

Feminicidis

Tres masclistes terroristes violents han assassinat a tres dones, en tres dies.
Omplirem els carrers en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats. I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i són necessàries accions urgents per al compliment del deure d' assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència. Una societat que permet la violència contra les dones és una societat dolenta. Per això hem de denunciar i fer públic el nostre rebuig contra el terrorisme masclista i exigir als governs la implicació per eradicar-lo
No hi ha temps, no hi ha excuses.
‪#‎TerrorismeMasclista‬ ‪#‎QüestióEstat‬ ‪#‎NiUnaMés‬ ‪#‎EnsFaltenTotes‬
Tres masclistes terroristes violents han assassinat a tres dones, en tres dies.

lunes, 11 de enero de 2016

video la Marina Alta en la Marxa 7N

Recordem amb un vídeo reportatge la Marxa del 7N a Madrid com un dels esdeveniments més importants per al Moviment Feminista durant l'any 2015. 
Ens felicitem per com vam treballat en equip, vist l’èxit de la convocatòria del viatge  a Madrid i la resposta dels ajuntaments a nivell comarcal.
Va ser una feina intensa de les 9 associacions feministes la Marina Alta que ens vam organitzat.
Més de quatre mesos de preparació considerant les reunions prèvies i l’aplec de Benissa, amb la importància dels acords i bones sintonies que teixírem.
Vesprades senceres dedicades a organitzar i coordinar la Marxa 7n; molt empeny en la difusió de les mocions per  presentar-les a quasi totes les corporacions municipals de la comarca i fer el seguiment de les aprovacions en els plenaris; confecció i distribució d'una preciosa la cartelleria; la propaganda, reserva i confirmació de places per a omplir els autobusos, fins i tot el preu que hem pogut posar als bitllets gràcies a la col.laboració dels ajuntaments de Pego i Pedreguer; la promoció en la xarxa virtual, facebook, whasap, bloc; els contactes, comunicats i rodes en premsa; la magnífica pancarta que obrirà el nostre grup en la manifestació... Ufff! quasi cansa només escriure la relació del què vam fer.
Algunes dades:
Del viatge,
161 persones procedents d’una vintena de pobles.
3 autobusos
De Mocions amb motiu del 7n
Presentades: en 32 ajuntaments de la Marina Alta
Aprovades: en 28 ajuntaments
Esperem els fruits amb els avanços en els drets de les dones i la fi de la Violència masclista.Continuem clamant "Pacte d'Estat Ja", "Ens Volem Vives", "Ni una menys".

domingo, 10 de enero de 2016

Tot tipus de violència masclista deixa marques

Poc més d'una setmana de 2016 i són ja 4 dones i una criatura assassinades pels violents masclistes a l'Estat Espanyol. 5 víctimes del terrorisme masclista en els primers 7 dies de l'any nou! 
Resulta dur referir números, però més dur i cruel és tant d'atemptat contra les dones i haver de suportar amb impotència la impassibilitat amb què la societat contempla aquestos terribles crims.
L'assassinat és l'últim grau de la violència de gènere. L'escala que davalla a l'abisme dels feminicidis és llarga i tramada amb idea per a recloure'ns, mantenir-nos callades i fer-nos por. 
Aquests dies hem assistit a altres violències masclistes, algunes clares i massives com les agressions sexuals contra dones a Alemanya. Altres més subtils, malgrat que no poden evitar mostrar la misogínia que les mou, com les grolleres crítiques a la cavalcada de les Magues de Gener a València. 
Esta societat patriarcal, de mirada androcèntrica, té molts recursos per intentar frenar els avanços en els drets de les dones i en la igualtat. 
Estem a l'aguait i no perdem ull ni deixem de denunciar les nombroses i diferents formes de violència contra les dones, les de tot tipus, si mirem bé es veuen perquè deixen marca. PACTE D'ESTAT JA. ‪#‎niunamenys‬